HR
1. VAŠE DIJAGNOZE
2. ZONE TERAPIJE
3. VAŠI PODACI
Upit za oporavak
Pomogli smo 50 000 284 nemogućih koraka. Započnimo Vaš oporavak prvim korakom.
Koje su Vaše dijagnoze?
Upit za oporavak
Odaberite zone Vaše terapije.
Upit za oporavak
Unesite svoje osobne podatke

Povijest bolesti*

* podržani tip dokumenta Word, Excel, PDF, JPEG

GLARTH konvencionalna terapija
Radna terapija

Radna terapija je zdravstvena djelatnost čiji je cilj omogućiti pojedincu postizanje optimalnog funkcioniranja u aktivnostima svakodnevnog života.

Namijenjena je osobama čije su sposobnosti obavljanja istih umanjene i narušene razvojem, ozljedom ili bolešću, starenjem, psihološki, socijalno ili kombinacijom navedenog. Ona je veza između funkcionalne poteškoće i svakodnevnog aktivnog života, a kod povreda i bolesti omogućava povratak životu koji je najsličniji prijašnjem.

Glavni cilj radne terapije je kroz rehabilitaciju omogućiti osobi što veću samostalnost, neovisnost i ispunjen život, a to se postiže korištenjem određenih obrazaca pokreta koje osoba prvi put ili ponovno uči korak po korak, kompenzacijama, korištenjem pomagala, ergonomskom prilagodbom ili supstitucijom određenih aktivnosti s nekim drugima koje je u mogućnosti samostalno izvoditi.

Radna terapija je također odlična preventiva kada se radi o djeci koja su rođena s posebnim potrebama, omogućava razvoj kako senzomotoričkih tako kognitivnih i socijalnih sposobnosti. Pomaže u očuvanju postojećih životnih navika i interesa te potiče osobe da treniraju vještine koje smatraju značajnima. Po potrebi se mogu razviti i novi načini da se izvršavaju svakodnevne aktivnosti. Što se prije radna terapija primijeni u procesu rehabilitacije to će se osoba prije i brže vratiti aktivnom životu. Radna terapija jako puno doprinosi poboljšanju kvalitete života svakog pacijenta, njegovoj samostalnosti i slobodi.

U cilju što kvalitetnijih i trajnijih rezultata rehabilitacije, u Poliklinici Glavić nudimo GLARTH protokol - jedinstven spoj kombinacije neurorehabilitacijskih terapija, konvencionalnih i robotskih, individualno kreiranih za odrasle pacijente i djecu, ovisno o njihovom medicinskom stanju, kliničkoj slici, dijagnozi, kondiciji te zajednički dogovorenom cilju terapije u koordinaciji s pacijentom i rodbinom.

Upravo kombinacija konvencionalne medicine i robotike pridonosi učinkovitijem i bržem napretku u rehabilitaciji od klasične terapije.

Hocoma referentni centar
robotske rehabilitacije EMEA regije

Glavic regions

Prijavom na newsletter ostvarujete pravo na besplatne konzultacije kod našeg stručnog osoblja!

Prijavite se na naš Newsletter i pravovremeno saznajte sve informacije o novostima, novim uređajima, humanitarnim akcijama i brojim drugim događajima vezanim uz Polikliniku Glavić.

Molimo Vas da upišete vaš e-mail kako biste na njega dobivali sve potrebne informacije. Odjaviti se možete bilo kada.

Poliklinika Glavić otvara svoja vrata u Splitu - Splitska kuća zdravlja.

Naručite se na prvi pregled kod naših stručnjaka ili početak robotske neurorehabilitacije!