HR
1. VAŠE DIJAGNOZE
2. ZONE TERAPIJE
3. VAŠI PODACI
Upit za oporavak
Pomogli smo 50 000 284 nemogućih koraka. Započnimo Vaš oporavak prvim korakom.
Koje su Vaše dijagnoze?
Upit za oporavak
Odaberite zone Vaše terapije.
Upit za oporavak
Unesite svoje osobne podatke

Povijest bolesti*

* podržani tip dokumenta Word, Excel, PDF, JPEG

POVRATAK NA Konvencionalna terapija
0
ODRAĐENIH TERAPIJA
Konvencionalna terapija

Nastojeći svojim pacijentima osigurati najbolju uslugu preko individualnoga pristupa uz vrhunski educirano osoblje, Poliklinika Glavić ulaže u svoje zaposlenike te ih redovito šalje na brojne edukacije i tečajeve različitih specijalizacija i područja.

Upravo, kako bi što bolje primijenili neurorehabilitacijske vještine terapeuti Poliklinike Glavić su educirani u raznim fizioterapijskim konceptima i metodama poput PNFa, Bobath, Kaltenborna i Cyriaxa.

BOBATH koncept je individualni terapeutski pristup koji se temelji na ponovnom učenju normalnog pokreta i držanja tijela, a usmjeren je na rješavanje problema osobama koje imaju teškoće u funkciji, držanju ili kretanju radi oštećenja u centralnom živčanom sustavu (moždani udar, povrede glave, Multipla skleroza, Parkinson… i dr.)
Cilj tretmana je optimalno poboljšati izvođenje dnevnih aktivnosti kao i ostale participacije u društvu. Svaki čovjek ima potencijal za poboljšanje kretanja tako da izaberemo položaje, aktivnosti i tehnike koje njima i njihovom motoričkom sposobnosti najbolje odgovaraju. Terapeut radi zajedno s pacijentom, daje jasne informacije rukama i uči ga iznova ili poboljšava izvođenje određenih pokreta i aktivnosti svakodnevnog života.

PNF koncept fizikalne terapije - prednost je na putu oporavka nakon moždanog udara, povreda i operativnih zahvata. Proprioceptivna neuromuskularna facilitacija (PNF) jest koncept baziran na tome da svaki čovjek ima neiskorištene psihofizičke mogućnosti (poput primjera majke koja je podignula auto jer se dijete našlo ispod njega).
Najveća posebnost koncepta jest da je pacijentovo tijelo aktivno uključeno u terapiju jer fizioterapeut traži od njega određene pokrete koji su vrlo slični uobičajenim pokretima u toku dana, ali uz minimalni otpor kako bi se izazvao pravi odgovor mišića. Djelujući na neuromišićni sistem na ovaj način pacijent ponovno uči pokrete npr. nakon moždanog udara ili povrede mozga, potiče mu se ili olakšava rad mišića, povećava opseg pokreta, poboljšava koordinacija, jača mišićna snaga te se smanjuju bol i umor.
Koncept je moguće koristiti kod velikog broja pacijenata i dijagnoza kod primjerice neuroloških oboljenja poput moždanog udara, multiple skleroze, parkinsonove bolesti, posljedica ozljede glave i kralježnice, poremećaja kretanja djece i odraslih, ali i nakon prijeloma i operativnih zahvata, skolioze, sportskih ozljeda i dr.
Redovite fizikalne terapije koje se provode u Poliklinici Glavić su:
• elektroterapija (TENS, galvanske struje, interferentne struje
• ultrazvuk
• laser
• magnetoterapija
• sportska rehabilitacija
• masaže
• vježbe za motoriku i finu motoriku
• vježbe preciznosti, koordinacije pokreta, balansa i ravnoteže
• individualne i grupne fizioterapijske vježbe
• edukacija i dr.

MAITLAND koncept manualne terapije funkcionira na način da svaki fizioterapeut na individualan način pristupa svom pacijentu čiji napredak terapije prati time od samog dolaska pacijenta do posljednje faze njegove terapije. Kroz specifične tretmane temeljene na znanstvenim istraživanjima pacijent dobiva svakodnevne zadatke koje je prethodno radio s fizioterapeutom, imajući tako uvid svako poboljšanje, napredak i učinak terapije.
Maitland manualna terapija posebno pomaže kod akutnih bolnih stanja, postoperativnih stanja, operacija kuka, koljena, lakta, ramena ili kod različitih sportskih ozljeda koji zahtijevaju pravilnu dijagnostiku kako bi odradili pravilnu rehabilitaciju.
Terapija se najviše koristi kod sljedećih stanja:
• problemi u leđima (disk, fasetni zglobovi, problemi s korijenom živaca)
• vratni problemi i problemi koji proizlaze iz vratne kralježnice
• artritis (koljena, kuka, kralježnice)
• problemi s temporal mandibularnim zglobom, glavobolje ili bolovi predjela lica
• iritacije živca
• bolovi u koljenu
• bolovi u laktu (''teniski lakat'')
• problemi sa šakom (kontrakture ili sindrom karpalnog tunela)
• problemi sa stopalom
Kaltenborn je metoda manualne terapije koja kroz kombinaciju trakcijskih i mobilizacijskih pokreta funkcionalno pospješuje redukciju boli i hipomobilnosti zglobova i njihovih rotacijskih komponenata.

Cyriax metoda se primjenjuje u dijagnostici i terapiji lezija mekih tkiva tijela zahvaćenih patološkim promjenama. Kroz apliciranje funkcionalne anatomije kretnje tijela možemo otkriti problematike u sustavu i ciljano tretirati.
Uz širok opus znanja možemo timski osigurati najbolji pristup rehabilitacijskom procesu, počevši od neurorazvojne rehabilitacije djece, neurorehabilitacije odraslih, senzomotorne integracije, treninga normalnog hoda i hodanja, treninga svakodnevnih aktivnosti.

Od rane rehabilitacijske intervencije inovativnim spojem robotike i konvencionalne fizioterapije postižemo znatne rezultate u neurorehabilitaciji klijenata.

 

Hocoma referentni centar
robotske rehabilitacije EMEA regije

Glavic regions

Prijavom na newsletter ostvarujete pravo na besplatne konzultacije kod našeg stručnog osoblja!

Prijavite se na naš Newsletter i pravovremeno saznajte sve informacije o novostima, novim uređajima, humanitarnim akcijama i brojim drugim događajima vezanim uz Polikliniku Glavić.

Molimo Vas da upišete vaš e-mail kako biste na njega dobivali sve potrebne informacije. Odjaviti se možete bilo kada.

Poliklinika Glavić otvara svoja vrata u Splitu - Splitska kuća zdravlja.

Naručite se na prvi pregled kod naših stručnjaka ili početak robotske neurorehabilitacije!