HR
GLARTH konvencionalna terapija
Fizikalna terapija

Glavni je cilj fizikalne terapije i rehabilitacije poboljšati i obnoviti funkcionalnu sposobnost, kao i kvalitetu života pacijenata s tjelesnim oštećenjem ili promjenama koje utječu na mozak, leđnu moždinu, živce, kosti, zglobove, ligamente, mišiće i tetiva.

Također, cilj je povećati neovisnost pacijenata u aktivnostima svakodnevnog života uz podizanje njegovih životnih kvaliteta što u konačnici utječe i na njegovo samopouzdanje.

Čak 1 od 4 osobe tijekom života iskusi neku vrstu poteškoća mentalnog zdravlja, a u borbi protiv razvoja bolesti važnu ulogu imaju upravo fizioterapeuti i fizikalna terapija. Primjerene aktivnosti u fizikalnoj terapiji štite od pojave depresije, prevenira razvoj problema mentalnog zdravlja i unapređuje kvalitetu života.

Tjelesna aktivnost kao dio fizikalne terapije pozitivno utječe na rad srca i poboljšanje zglobova i kostiju, dok su osobe oboljele od depresije manje sklone prestanku vježbanja ako imaju potporu fizioterapeuta.

U fizikalnoj terapiji naši fizioterapeuti imaju značajnu ulogu u postizanju ciljeva. Naime, fizioterapeut je tu da shvati pacijentovoj problem i da radi s njim na razvoju programa individualno prilagođenim njegovim potrebama. Jednako tako on osigurava ciljeve koji su realni i dostižni, a što je najvažnije glavni je motivator i prilagođava program sukladno pacijentovom napretku.

Redovite fizikalne terapije koje se provode u Poliklinici Glavić su:
• elektroterapija (TENS, galvanske struje, interferentne struje)
• ultrazvuk
• laser
• magnetoterapija
• sportska rehabilitacija
• masaže
• vježbe za motoriku i finu motoriku
• vježbe preciznosti, koordinacije pokreta, balansa i ravnoteže
• individualne i grupne fizioterapijske vježbe
• edukacija i dr.

U Poliklinici Glavić još provodimo i fizikalne terapije i tehnike: Bobath odrasli, Dječji Bobath, Ciriax A i B, PNF 1, PNF2, PNF3, Mirror terapija, Normalni pokret, Maes, Kaltenborn 4 stupnja, Ktape 1, Ktape 2, Neurodinamika, Osnovne manualne tehnike, Maes basic, Easy tape, Emmtech, Aleksandar tehnika, Terapijsko hranjenje, Schroth 1. i 2. stupanj, Maitland.

Hocoma referentni centar
robotske rehabilitacije EMEA regije

Glavic regions

Prijavom na newsletter ostvarujete pravo na besplatne konzultacije kod našeg stručnog osoblja!

Prijavite se na naš Newsletter i pravovremeno saznajte sve informacije o novostima, novim uređajima, humanitarnim akcijama i brojim drugim događajima vezanim uz Polikliniku Glavić.

Molimo Vas da upišete vaš e-mail kako biste na njega dobivali sve potrebne informacije. Odjaviti se možete bilo kada.

Poliklinika Glavić otvara svoja vrata u Madridu.

Naručite se na prvi pregled kod naših stručnjaka ili početak robotske neurorehabilitacije. Prve konzultacije su besplatne!