HR
1. VAŠE DIJAGNOZE
2. ZONE TERAPIJE
3. VAŠI PODACI
Upit za oporavak
Pomogli smo 50 000 284 nemogućih koraka. Započnimo Vaš oporavak prvim korakom.
Koje su Vaše dijagnoze?
Upit za oporavak
Odaberite zone Vaše terapije.
Upit za oporavak
Unesite svoje osobne podatke

Povijest bolesti*

* podržani tip dokumenta Word, Excel, PDF, JPEG

GLARTH konvencionalna terapija
Fizikalna terapija

Glavni je cilj fizikalne terapije i rehabilitacije poboljšati i obnoviti funkcionalnu sposobnost, kao i kvalitetu života pacijenata s tjelesnim oštećenjem ili promjenama koje utječu na mozak, leđnu moždinu, živce, kosti, zglobove, ligamente, mišiće i tetiva.

Također, cilj je povećati neovisnost pacijenata u aktivnostima svakodnevnog života uz podizanje njegovih životnih kvaliteta što u konačnici utječe i na njegovo samopouzdanje.

Čak 1 od 4 osobe tijekom života iskusi neku vrstu poteškoća mentalnog zdravlja, a u borbi protiv razvoja bolesti važnu ulogu imaju upravo fizioterapeuti i fizikalna terapija. Primjerene aktivnosti u fizikalnoj terapiji štite od pojave depresije, prevenira razvoj problema mentalnog zdravlja i unapređuje kvalitetu života.

Tjelesna aktivnost kao dio fizikalne terapije pozitivno utječe na rad srca i poboljšanje zglobova i kostiju, dok su osobe oboljele od depresije manje sklone prestanku vježbanja ako imaju potporu fizioterapeuta.

U fizikalnoj terapiji naši fizioterapeuti imaju značajnu ulogu u postizanju ciljeva. Naime, fizioterapeut je tu da shvati pacijentovoj problem i da radi s njim na razvoju programa individualno prilagođenim njegovim potrebama. Jednako tako on osigurava ciljeve koji su realni i dostižni, a što je najvažnije glavni je motivator i prilagođava program sukladno pacijentovom napretku.

Redovite fizikalne terapije koje se provode u Poliklinici Glavić su:
• elektroterapija (TENS, galvanske struje, interferentne struje)
• ultrazvuk
• laser
• magnetoterapija
• sportska rehabilitacija
• masaže
• vježbe za motoriku i finu motoriku
• vježbe preciznosti, koordinacije pokreta, balansa i ravnoteže
• individualne i grupne fizioterapijske vježbe
• edukacija i dr.

U Poliklinici Glavić još provodimo i fizikalne terapije i tehnike: Bobath odrasli, Dječji Bobath, Ciriax A i B, PNF 1, PNF2, PNF3, Mirror terapija, Normalni pokret, Maes, Kaltenborn 4 stupnja, Ktape 1, Ktape 2, Neurodinamika, Osnovne manualne tehnike, Maes basic, Easy tape, Emmtech, Aleksandar tehnika, Terapijsko hranjenje, Schroth 1. i 2. stupanj, Maitland.

Hocoma referentni centar
robotske rehabilitacije EMEA regije

Glavic regions

Prijavom na newsletter ostvarujete pravo na besplatne konzultacije kod našeg stručnog osoblja!

Prijavite se na naš Newsletter i pravovremeno saznajte sve informacije o novostima, novim uređajima, humanitarnim akcijama i brojim drugim događajima vezanim uz Polikliniku Glavić.

Molimo Vas da upišete vaš e-mail kako biste na njega dobivali sve potrebne informacije. Odjaviti se možete bilo kada.

Poliklinika Glavić otvara svoja vrata u Splitu - Splitska kuća zdravlja.

Naručite se na prvi pregled kod naših stručnjaka ili početak robotske neurorehabilitacije!