HR
1. VAŠE DIJAGNOZE
2. ZONE TERAPIJE
3. VAŠI PODACI
Upit za oporavak
Pomogli smo napraviti 50 000 284 nemogućih koraka. Započnimo Vaš oporavak prvim korakom.
Koje su Vaše dijagnoze?
Upit za oporavak
Odaberite zone Vaše terapije.
Upit za oporavak
Unesite svoje osobne podatke

Povijest bolesti*

* podržani tip dokumenta Word, Excel, PDF, JPEG

Kako vam poliklinika još može pomoći?
Opća neurologija

Neurologija je grana medicine koja se bavi bolestima mozga, leđne moždine, perifernih živaca i mišića te krvnih žila mozga.

Primjeri neuroloških bolesti su:

  • glavobolje,
  • vrtoglavice,
  • poremećaji pamćenja,
  • poremećaji pokreta,
  • tremori,
  • bolovi u kralježnici,
  • slabosti ruku i/ili nogu,
  • poremećaji govora i gutanja

Moguće posljedice neprepoznavanja ili neadekvatnog liječenja navedenih simptoma mogu rezultirati naglim nastupom bolesti ili pogoršanjem kroničnih bolesti, kao što su: moždani udar, epilepsija, tumori mozga i leđne moždine, degenerativne bolesti mozga i kralježnice, autoimune bolesti, povrede mozga ili kralježnice, bolesti krvnih žila u sklopu ateroskleroze, dijabetesa, hiperlipidemije i dr.

U neurološkoj ambulanti se nakon detaljnog razgovora i neurološkog pregleda određuje dijagnostički algoritam pretraga koji može biti, ovisno o zdravstvenom stanju pacijenta, multidisciplinaran (uključivanje po potrebi i želji klijenta preglede drugih specijalističkih službi sa svrhom što cjelovitijeg sagledavanja zdravstvenog problema i njegovog rješenja).

Uz neurologa prim. dr. Josipa Glavića član tima neurologa jest i dr. Stela Rutović. Doktorica Rutović ima godine rada i iskustva u području neurologije u Općoj bolnici Slavonski Brod. Jedina je stipendistica Europske organizacije za moždani udar (ESO). Pohađala je edukaciju i usavršavala se u klinici Harlaching u Münchenu nakon čega je odlučila svoje znanje i vještine u području neurologije primijeniti u referentnom neurorehabilitacijskom centru robotikom Poliklinike Glavić u Zagrebu.

Po dolasku u Polikliniku Glavić, dr. Rutović educirala se u Europskom referentnom centru za neurosonologiju pri KBC Zagreb kako bi našim bolesnicima omogućila vrhunsku dijagnostiku neurološkim ultrazvukom (dopplerom). Rezultati rada dr. Rutović u Poliklinici Glavić prikazani su na svjetskim, europskim i domaćim stručnim skupovima.

Hocoma referentni centar
robotske rehabilitacije EMEA regije

Glavic regions

Prijavom na newsletter ostvarujete pravo na besplatne konzultacije kod našeg stručnog osoblja!

Prijavite se na naš Newsletter i pravovremeno saznajte sve informacije o novostima, novim uređajima, humanitarnim akcijama i brojim drugim događajima vezanim uz Polikliniku Glavić.

Molimo Vas da upišete vaš e-mail kako biste na njega dobivali sve potrebne informacije. Odjaviti se možete bilo kada.

Poliklinika Glavić otvara svoja vrata u Splitu - Splitska kuća zdravlja.

Naručite se na prvi pregled kod naših stručnjaka ili početak robotske neurorehabilitacije!