HR
1. VAŠE DIJAGNOZE
2. ZONE TERAPIJE
3. VAŠI PODACI
Upit za oporavak
Pomogli smo 50 000 284 nemogućih koraka. Započnimo Vaš oporavak prvim korakom.
Koje su Vaše dijagnoze?
Upit za oporavak
Odaberite zone Vaše terapije.
Upit za oporavak
Unesite svoje osobne podatke

Povijest bolesti*

* podržani tip dokumenta Word, Excel, PDF, JPEG

Kako vam poliklinika još može pomoći?
Opća fizikalna medicina

Naš stručni tim liječnika čini i dr. med. Petra Miklić Malenica, spec.fizikalne medicine i rehabilitacije, koja je svoje obrazovanje i stručnost upotpunila dodatnim edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu (2006. Salzburg Weill Cornell Seminar in Rehabilitation medicine, 2009.cEuropean School Marseille - usavršavanje ''škole hoda'', 2012. Trigger point therapy, 2015. akupunktura u liječenju bolnih stanja).

Svoja znanja redovito aplicira prilikom obavljanja pregleda pacijenata u programu terapije i neurorehabilitacije na najnaprednijim robotskim uređajima u našim Poliklinikama.
Osim specijalističkih pregleda, dr. Miklić Malenica aplicira preparate koji su metoda liječenja degenerativnih bolesti zglobova (aplikacija u obliku injekcija) te tretmane akupunkture u liječenju bolnih sindroma.


U našem stručnom timu kao vanjski suradnik radi dr. med. FEB PRM Nikolina Kristić-Cvitanović koja trenutno radi kao specijalist fizikalne medicine u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Svoje je obrazovanje i stručnost upotpunila diplomom European Board of physical and rehabilitation medicine s pedesetogodišnjom tradicijom obrazovanja najkvalitetnijih liječnika u Europi, uz posebna znanja iz područja neurorehabilitacije i protetike. Također, subspecijalizirana je za preglede djece temeljem završenog Bobath tečaja za djecu.
Svoje znanje redovito aplicira pri pregledima pacijenata koji su u programu terapija i neurorehabilitacije na tehnološki najnaprednijim robotskim uređajima u našim Poliklinikama u Zagrebu i Dubrovniku. Osim specijalističkih pregleda, dr. Kristić-Cvitanović bavi se i ultrazvučnom dijagnostikom bolesti mišića i zglobova te apliciranjem najsuvremenijih metoda liječenja degenerativnih bolesti kao i obavljanjem terapije akupunkturom.

AKUPUNKTURA

Simptomi i bolesti kod kojih terapija akupunkturom pomaže su:
• bolna stanja (glavobolje, neuralgije, lumboischialgia, spondiloza…)
• reumatska oboljenja
• degenerativna oboljenja kralježnice i zglobova
• izvanzglobni reumatizam (tendinitis, entezitis, periartritis – bolno rame)
• prijelomi i sportske ozljede
• neurološka oboljenja (slabosti, pareze i paralize perifernih živaca, stanje nakon moždanog udara)

TRIGGER POINT TRETMAN

Triger točka (okidač) podrazumijeva osjetljivo mjesto u mišiću, tetivi, ligamentima, koži i zglobnoj čahuri. Karakterizira ih lokalna i iradijacijska bol na pritisak, ovisno o vrsti. Aktivna triger točka izaziva lokalnu ili udaljenu neugodu i bol, a latentna samo lokalnu ako je u stanju mirovanja.
Širenje boli u okolinu boli je karakteristično za svaku pojedinu točku što znači da pritisak na neku točku može izazivati udaljenu bol po obrascu dotične točke. Kronična triger točka ponekad može davati sliku upalnih degenerativnih bolesti s ukočenjem pojedinih ili grupe zglobova. Obično su veličine iglene ušice pa sve do veličine graška. Nije ih uvijek lako pronaći. 
Mogu biti posljedica akutnog (sport) ili kroničnog preopterećenja mišića, anatomskih anomalija, psiholoških faktora (stres, strah), kroničnih infekcija, poremećaja metabolizma (nedostatak vitamina C i B6) ili su posljedica prekomjerne konzumacije kave ili alkohola. 
Akutne triger točke mogu uzrokovati glavobolje, vrtoglavice, mučnine, bolove u sinusima i donjoj čeljusti, lokalne i udaljene boli u vratu, raznim dijelovima ekstremiteta, prsištu i trbuhu, kralježnici i leđnoj muskulaturi, a neliječenjem mogu nastati asimetrije lokomotornog sustava i njene još veće posljedice.

Hocoma referentni centar
robotske rehabilitacije EMEA regije

Glavic regions

Prijavom na newsletter ostvarujete pravo na besplatne konzultacije kod našeg stručnog osoblja!

Prijavite se na naš Newsletter i pravovremeno saznajte sve informacije o novostima, novim uređajima, humanitarnim akcijama i brojim drugim događajima vezanim uz Polikliniku Glavić.

Molimo Vas da upišete vaš e-mail kako biste na njega dobivali sve potrebne informacije. Odjaviti se možete bilo kada.

Poliklinika Glavić otvara svoja vrata u Splitu - Splitska kuća zdravlja.

Naručite se na prvi pregled kod naših stručnjaka ili početak robotske neurorehabilitacije!