HR
1. VAŠE DIJAGNOZE
2. ZONE TERAPIJE
3. VAŠI PODACI
Upit za oporavak
Pomogli smo napraviti 50 000 284 nemogućih koraka. Započnimo Vaš oporavak prvim korakom.
Koje su Vaše dijagnoze?
Upit za oporavak
Odaberite zone Vaše terapije.
Upit za oporavak
Unesite svoje osobne podatke

Povijest bolesti*

* podržani tip dokumenta Word, Excel, PDF, JPEG

O poliklinici
Art i Medicina

Integracija umjetnosti i medicine predstavlja novo razdoblje u skrbi pacijenata

Svrha i cilj integracije umjetnosti i medicine jest da opuštajući pacijente, psihički i fizički pripremi ih se za pregled i time pridonese što preciznijem postavljanju dijagnoze i učinkovitijem liječenju. Poliklinika Glavić suradnjom pacijenta i liječnika kroz umjetnost želi pojačati povjerenje u zdravstvenu uslugu i poslati poruku važnosti cjelokupnog stanja pacijenta.

Prvi segment je utjecaj integracije umjetnosti i medicine na ambijentalnost. Segment ambijentalnosti pomaže u spoznaji i prenošenju osjećaja za koje riječi nisu adekvatne, u dolasku do spoznaje novih perspektiva za vlastite emocije i ponekad do spoznaje stvarnog uzroka problema. U ugodnom i sigurnom okruženju pacijent će se osjećati opušteno i spremno za poboljšanje zdavstvenog stanja.

Drugi segment je ekspresija osjećaja, raspoloženja i stanja. Uz pomoć umjetničke ekspresije pojedinac se prepušta emocijama koje se kroz umjetnički jezik oblikuju i raspoznavaju. Ekspresivne psihoterapije dovode do izgradnje mostova između neintegriranih dijelova sveukupnog bića, te se općenito postiže socio-psihološka integracija koja omogućuje kvalitetniji život, ozdravljujuće okruženje, koje svakog pojedinca može duhovno smiriti.

Treći segment integracije je zdravstveno dokazano i provjereno - liječenje pomoću umjetnosti. Umjetnost utječe na smanjivanje boli, anksioznosti, depresije, stresa i posljedica stresa poput različitih psihosomatskih bolesti. Povećava osjećaje samovrijednosti, zadovoljstva samim sobom i samopouzdanje, te pozitivno utječe na kognitivne funkcije. Kroz svoja prijašnja iskustva ljudi različito doživljavaju estetiku umjetnosti, koja za njih ponovno stvara neka nova iskustva i odvraća od razmišljanja na njihovo tjelesno stanje.

Integracija umjetnosti i medicine u Poliklinikama Glavić ostvaruje se kroz slike i glazbu. Glazbeni se utjecaj može identificirati, mjeriti i predvidjeti, te postavlja temelje za primjenu glazbe u znanstvene medicinske svrhe. Ambijentalna glazba utječe na rad srca, puls i krvni tlak. Usporava i ujednačava moždane valove, a disanje dovodi u ritam prikrivanjem neugodnih zvukova i osjećaja. Ublažava mišićnu napetost poboljšavanjem tjelesnih pokreta i koordinacije.

Hocoma referentni centar
robotske rehabilitacije EMEA regije