Svjetski dan moždanog udara obilježava se 29. listopada s ciljem ukazivanja na posljedice i opasnosti koje može uzrokovati kao i na ukazivanje prevencijskih metoda koje služe kako bi se nastanak stanja spriječio.

Neurorehabilitacija robotikom je sastavni dio liječenja kod bolesnika koji su pretrpjeli moždani udar. Cilj same neurorehabilitacije jest, uz pomoć neuroplastičnosti mozga, pacijenta ponovno naučiti pokrete i mogućnosti koje je imao prije nastanka udara. Zbog što veće vjerojatnosti uspješnosti rehabilitacije, pacijente je važno uključiti u proces terapija što je prije moguće.
Nažalost, u Hrvatskoj svake godine 8.000-12.000 osoba doživi moždani udar te je naš cilj upravo stvoriti svijest kod ljudi o prevenciji udara kao i da nakon udara postoji način za brži oporavak te što samostalniji način života, što znači da mjesta za predaju nema! 


Svjesni važnosti ranog početka neurorehabilitacije kod osoba s moždanim udarom, svim pacijentima koji su doživjeli moždani udar, u tjednu 29.10.-05.11. nudimo besplatan pregled fizijatra u Zagrebu.
Za besplatan pregled fizijatra, kontaktirajte naše ljubazno osoblje na broj 01 646 8300!