U želji da svojim pacijentima omogući što kvalitetniji i brži oporavak te da svakim danom pomiče granice nemogućeg, u suradnji s vodećom svjetskom organizacijom za robotsku rehabilitaciju Hocoma, Poliklinika Glavić u svojim je prostorijama organizirala edukaciju za robotski uređaj C-Mill s ciljem dodatnog usavršavanja svojih fizioterapeuta.

Istome je prisustvovao i ruski instruktor Sergey Zuev, koji je u Polikliniku Glavić došao s ciljem stjecanja prestižne diplome službenog Hocoma instruktora, kao što su to nedavno postali naši fizioterapeuti Mirna Golubić i Mark Tomaj.

Ovim povodom Poliklinika Glavić imala je priliku ugostiti Patriciu Gonçalves Rodrigues, službenu Hocoma instruktoricu, koja je u Polikliniku Glavić stigla iz Švicarske, sjedišta ove prestižne organizacije.

Patricia Gonçalves Rodrigues službena je Hocoma instruktorica za nekoliko robotskih uređaja, a među njima i za C-Mill, koji je bio u fokusu ove edukacije. C-Mill je robotski uređaj koji rehabilitira pacijente pomoću povećanog doživljaja stvarnosti čime pacijenti na najbrži i najučinkovitiji način postižu stabilnost u ravnoteži te sigurniji hod. Ovaj uređaj omogućuje navikavanje na promjene okolnosti u prirodi, poput hodanja na drugačijoj površini ili izbjegavanja prepreka koje terapeut individualno modulira za svakog pacijenta.

Naši su fizioterapeuti imali priliku razmijeniti svoja već bogata iskustva stečena svakodnevnim radom i na raznim drugim uređajima, ne samo s njima, već i doktorima i fizioterapeutima iz skandinavskih ustanova Laitilan Terveyskoti, Vetrea, Stockholm Sjukhem te Fysioline, koji su također tog dana boravili u Poliklinici Glavić.

Ovo je još jedna od mnogih priča koje pokazuju značajan interes prestižnih ustanova diljem svijeta o radu Poliklinike Glavić.