Nakon dugo vremena ponovno se održava veoma cijenjeni Bobath Neurorazvojni tečaj za djecu. Pod vodstvom poznate instruktorice Karoline Župetić, Bobath tečaj se po prvi put odvija u prostorijama Poliklinike Glavić. Po njegovom završetku ovi mladi ljudi bit će bogatiji u prenošenju znanja i iskustva u području neurorazvojne terapije, te u rukovanju, procjeni i vođenju djece s neurološkim oštećenjima.

Ovaj tečaj je napravljen kako bi omogućio pregled trenutne teorijske pozadine Bobath/Neurorazvojne terapije u tretmanu djeteta s CP, kroz studije neuroznanosti, klasifikaciju sindroma, te načela procjene i tretmana. Također tečaj omogućuje početno praktično i teorijsko iskustvo u Neurorazvojnoj terapiji, rukovanju, procjeni i vođenju djece s CP. Razvija svijest o faktorima koji su uključeni u rješavanje problema i komunikaciju u svim aspektima tretmana, uključujući dijete, roditelje, terapeute te zdravstveni i edukacijski tim.

Sudionici će u periodu provođenja tečaja raspravljati o trenutnom znanju iz područja neuroanatomije, neurofiziologije i neuropatologije i povezati to s djecom sa CP. Primijeniti načela normalnog i abnormalnog razvoja u tretmanu djece s CP te primijeniti razumijevanje senzomotornog razvoja i razvoja normalnog pokreta u tretmanu djece s CP. Prepoznati značajke različitih tipova cerebralne paralize i klasificirati djecu s CP. Razviti vještinu u procjeni i analizi problema djece s CP i vještinu učinkovite primjene tehnika rukovanja i ostale aktivnosti koje uključuju brigu o djetetu.

Terapeutkinja i NDT Bobath tutor, Karolina Župetić već 34 godine prenosi svoja iskustva u radu s djecom i bavi se upravo podučavanjem zdravstvenih djelatnika iz područja Bobath neurorazvojne terapije.
Bobath tečaj, u suorganizaciji Medicinskog centra Glavić, provodi se u četiri dijela, a ostali dijelovi predviđeni su tokom 2018. godine.

Ponosni smo što imamo priliku svakodnevno ulagati u najsuvremeniju medicinsku tehnologiju, a s još većom pažnjom posvećeni smo onima koji tom tehnologijom upravljaju na pravi način i potom svoja znanja primjenjuju u konačnom cilju - individualnoj neurorehabilitaciji svakog pacijenta. Poliklinika Glavić ovime se nastavlja pozicionirati i kao moderni edukacijski centar koji fokus stavlja upravo na razvoj i kvalitetu usluge prema svojim pacijentima.