Nakon uspješno održanih tečajeva iz Neurorazvojnog Bobatha i PNF koncepta, Medicinski Centar Glavić organizira OSNOVNI BOBATH TEČAJ pod vodstvom Doris Kutscher - Meurer, IBITA Basic i Advance međunarodne Bobath instruktorice, koja je svoja bogata i zavidna iskustva izgradila radeći s neurološkim pacijentima u Sveučilišnoj bolnici u Wurzburgu, rehabilitacijskom centru u Soltau te privatnim klinikama.

Tečaj će se održati na engleskom jeziku, u terminima 20.11. - 27.11.2019. te  04.07.-11.07.2020. za ukupno 12 polaznika.

Iako je tečaj prvenstveno organiziran za djelatnike Poliklinike Glavić koji su ispunili IBITA kriterije, odlučili smo osigurati besplatnih pet mjesta za terapeute iz javnih zdravstvenih institucija koji ispunjaju IBITA kriterije, ali koji zbog rijetko organiziranih tečajeva i visokih cijena istih nisu bili u mogućnosti svojim ekonomskim ili životnim uvjetima ulagati u svoje edukacije.

Na besplatnih pet mjesta  moći će se prijaviti svi fizioterapeuti koji ispunjaju IBITA kriterije, zaposleni u javnim zdravstvenim ustanovama, dok će sami odabir biti zaključno s datumom 01.09.2019., a sve s ciljem educiranja stručnog kadra zbog provođenja još kvalitetnije fizikalne terapije u javnim zdravstvenim institucijama

Kriteriji odabira preostalih pet kandidata će biti ovisno o lokaciji poslodavca prijavljenih zbog želje da isti budu iz različitih krajeva Hrvatske kako bi svakom dijelu Lijepe naše osigurali dodatno educiranog terapeuta. 

Osim toga, kriterij odabira fizioterapeuta će biti imovinsko stanje zbog želje da edukacije omogućimo fizioterapeutima, koji ih inače ne bi mogli osigurati trenutnim primanjima, čime bi bili uskraćeni za svoj profesionalni rast i razvoj.

Medicinski Centar Glavić i Poliklinika Glavić žele simboličnom gestom pomoći sprječavanju odljeva stručnog i vrijednog kadra iz Hrvatske, stoga će odabrani kandidati imati obvezu u Hrvatskoj boraviti minimalno godinu dana od završetka tečaja te svoja znanja iskoristiti u radu s pacijentima kojima je pomoć potrebna. 

Pravilnikom određen postotak kotizacije će u potpunosti biti plaćen Komori, te će tečaj biti bodovan od strane Hrvatske komore fizioterapeuta.