Jeste li znali da logopedija i robotika imaju dodirne točke? Matea će ih rado objasniti našim pacijentima i ispričati im o svom najdražem robotskom uređaju, onom za praćenje pokreta očiju (engl.Eye tracking)

Ponosno smo bogatiji za novu članicu tima čiji će nam iznimni rezultati i znanja koje je stekla tokom svog visokog školovanja, pomoći u primjenjivanju najnovijih tehnika liječenja u Poliklinici Glavić. Osim kontinuiranog ulaganja u neurorehabilitacijsku robotiku, imamo veliku želju pružiti važne sluge koje upotpunjuju neurorehabilitacijsku terapiju. Logopedija je svakako jedna od njih.  
 
Kao logoped, Matea je posvećena svim našim potrebitim pacijentima u prevenciji, dijagnostici i terapiji poremećaja govora, glasa, jezika, gutanja, slušanja, čitanja, pisanja i svih ostalih oblika komunikacije. Također, ima iskustva u radu s djecom s različitim spektrom poremećaja. Neki od tih su poremećaj izgovora, jezični poremećaj, disleksija i disgrafija, poremećaj iz spektra autizma, komunikacijski poremećaj, intelektualne teškoće i kašnjenje u jezično-govornom razvoju. Matea je završila i posebnu edukaciju koja joj omogućuje rad s odraslim osoba koje imaju afaziju i dizartriju nakon moždanog udara.
 
Osim korištenja suvremenih terapijskih tehnika prilagođenim individualnim potrebama pojedinca, logopedska ordinacija poliklinike Glavić nudi i savjetodavni rad, upute i materijale za dodatni rad kod kuće, kao i mogućnost logopedske procjene uz koju se prilaže i pisani nalaz. 
 
Teleterapija je vrsta terapije koju nudimo pacijentima koji žive van Zagreba, a dosadašnja istraživanja pokazuju kako nema značajne razlike u učinkovitosti između ovakve vrste terapije i terapije uživo.
 
Veselimo se radu s Mateom i ne sumnjamo da će njen rad doprinijeti kvaliteti ponude i usluge poliklinike Glavić.
 
Za sve dodatne informacije, narudžbe i slobodne termine možete kontaktirati naše osoblje na službeni telefon +385 1 646 8300 ili na naš službeni e-mail neuro@poliklinika-glavic.hr.