Ako želite vidjeti raj na zemlji dođite i vidite Dubrovnik" - davno je otkrio svima poznati pisac i Nobelovac George Bernard Shaw. I uistinu je tako. U Dubrovniku, u njegovoj bogatoj  povijesti, opasanoj impresivnim zidinama koje i danas na dlanu ljubomorno čuva njegov zaštitnik sv. Vlaho, satkana je jedinstvena ljepota i višestoljetna umjetnost grada prepoznatljiva u cijelom svijetu. I gdje god da pođeš želiš djelić duše, umjetnosti i sigurnosti Grada ponijeti sa sobom. 

Taj dašak Dubrovnika ponio je prije nepuna dva mjeseca i naš ravnatelj otvorenjem zagrebačke Poliklinike Glavić. Poučeni pozitivnim iskustvima projekta "Art & Medicine", kojom smo integrirali umjetnost u medicinu, a koju smo započeli u dubrovačkoj poliklinici, željeli smo nastaviti i proširiti u Zagrebu.

Ponosni smo što je velika čast, da umjetničku ekspresiju Dubrovnika prenese u neurorehabilitacijski centar, pripala upravo akademskom slikaru, ilustratoru i najpoznatijem cvjetnom esteti SAŠI ŠEKORANJI. Zahvaljujemo se od srca Saši što je svojim viđenjem kroz jedinstveno i ultra moderno umjetničko djelo "opasao" cijelo pročelje zida najveće prostorije rehabilitacijske sobe dajući tako dojam sigurnosti u budući oporavak i novi život pacijenata. 
Ne samo da je u zajedničkoj misiji uspio elementima Dubrovnika stvoriti jedinstvenost unutarnjeg uređenja nego je dokazao kako je tek lokacija ta koja čini razliku obiju Poliklinika, ali bitnu razliku koja nas je istaknula po posebnosti liječenja robotikom u cijeloj regiji. Hvala dragi Saša!