S ponosom možemo podijeliti s Vama da je naša Poliklinika postala bogatija za još jedan uređaj za robotsku neurorehabilitaciju pacijenata.

Brojni istraživački radovi temeljeni su na uskoj povezanosti vida i proizvodnje pokreta. Neuroni odgovorni za navedeno se nazivaju zrcalni neuroni te se aktiviraju čak i onda kada vidimo da netko izvodi radnju, a ne samo kada sami izvodimo tu radnju.

Zahvaljujući tom otkriću, Dessintey je uspješno uključio navedena saznanja u novi uređaj koji postaje važan i učinkovit oblik terapije u neurorehabilitaciji.

Dessintey IVS3 sustav stvara vizualne iluzije koristeći jedinstvenu tehnologiju posvećenu motoričkom planiranju i ostvarivanju pokreta. Sustav se bazira na temeljnim principima treninga vizuomotoričke simulacije. Točnije, uređaj zamjenjuje sliku pokreta oštećene ruke, slikom pokreta koje izvodi zdrava ruka čime se potiče neuroplastičnost mozga, odnosno motoričko učenje.

Velika nam je čast i zadovoljstvo što možemo i ovaj uređaj uvrstiti u paletu naših brojnih uređaja uz jedinstveni GLARTH protokol rehabilitacije za pacijente!