Kažu da ljubav i nada ispunjavaju dušu kao niti jedna druga stvar na svijetu, i upravo zato u ovo doba blagdanske čarolije uz poseban datum obilježavanja Svjetskog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca, organizirali smo još jednu u nizu humanitarnih akcija s ciljem unošenja ljubavi i radosti u srca i domove pacijenata.

U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji zaprimili smo preko 150 potpunih prijava te se susreli s brojnim tragičnim sudbinama koju su nam ovu, već iznimno tešku odluku učinili još težom.
Zbog istoga, odlučili smo da umjesto planiranih 8 mjesta, obradujemo 10 pacijenata koji zbog socioekonomskog statusa ili zbog drugih razoga nisu bili u mogućnosti priuštiti si ovakvu vrstu robotske neurorehabilitacije koja bi im vratila nadu, nadu u novi korak.


U ovom iznimno teškom odabiru vodili smo se prvenstveno kriterijima kao što su medicinsko stanje pacijenta kao i mogućnost što funkcionalnijeg oporavka, socioekonomski status te kako smo već naglasili prednost su imali pacijenti koji do sada nisu bili u procesu robotske rehabilitacije u nekoj od Poliklinika Glavić.

Neke od pročitanih priča su nas izuzetno pogodile... Smatramo da bi po nesreći koja je zadesila te obitelji, isti trebali imati prvenstvo kod odabira, ali moramo biti svjesni i limita robotske rehabilitacije, te svjesni da im naše terapije nebi pomogle već samo moguće pružile lažnu nadu, što vjerujemo da nikome nije u interesu.

 

Zahvaljujemo se svima koji su se prijavili, te svima onima koji su preporučili nekog od svojih bližnjih za koje su smatrali da bi im robotska neurorehabilitacija mogla biti nada, nova životna stanica ka boljem i samostalnijem životu. Pacijente koji će u ovoj akciji dobiti priliku sudjelovati u besplatnom procesu rehabilitacije, obavijestili smo telefonskim putem.

Svi oni koji ovog puta nisu izabrani, željeli bi smo pozvati da i dalje nastave vjerovati i nadati se uz napomenu da ćemo sve popunjene prijave zadržati u našoj bazi podataka za neke buduće humanitarne akcije.

Još jednom bi smo željeli naglasiti kako nam je iznimno drago što smo zaprimili ovako veliki broj prijava, ali i nas tolika potreba za ovakvim vrstama terapija treba zabrinuti te natjerati da još glasnije i snažnije tražimo od Hrvatske države i svih država u okruženju da svojim najpotrebitijim sugrađanima osigura mogućnost robotske rehabilitacije jer ista nema alternativu, a niti mnogi danas potrebiti nemaju vremena čekati “neka bolja vremena”...