Uz velik broj stručnih tečajeva cijelog tima fizioterapeuta, Poliklinika Glavić može se pohvaliti još jednim zavidnim iskustvom i uspjehom svog medicinskog osoblja.

Naime, naši su fizioterapeuti Mirna Golubić i Mark Tomaj sudjelovali na edukaciji za robotske instruktore najmodernijih robotskih uređaja za rehabilitaciju, koja se u organizaciji Hocome, održala ovaj tjedan u Zurichu pod vodstvom instruktorice Patricie Gonçalves Rodrigues. Edukacija je organizirana s ciljem osiguravanja što učinkovitijih terapija na Hocoma uređajima.

Već 20 godina Hocoma je svjetski lider u području robotske rehabilitacije, a roboti koji se nalaze u vrhunskim rehabilitacijskim bolnicama i klinikama svijeta, svoje su mjesto pronašli i u Poliklinici Glavić. Nadalje, u posljednjih 20 godina Hocomini uređaji su probudili ogroman interes istraživačke zajednice, ali i cijeloga svijeta. Preko 700 članaka objavljeno je u recenziranim časopisima, što ih čini daleko najbolje istraživanim uređajima na području rehabilitacijske tehnologije.

Ujedno, Poliklinika Glavić proglašena je upravo referentnim Hocoma centrom za EMEA regiju. Biti proglašen referentnim centrom za regiju koja obuhvaća 136 zemalja te približno 4 milijarde stanovnika za svaku zdravstvenu ustanovu je najveće priznanje stručnosti i doprinosa razvoja svjetske medicine.

Tijekom vremena provedenog u Hocominom središtu s ciljem stjecanja ove prestižne diplome, sama edukacija bila je posvećena Lokomatu, C-Millu te Armeu i Andagu. U Zurichu, naši su terapeuti također imali priliku razmijeniti svoja već bogata iskustva, stečena radom na više od 30 robotskih uređaja te na više od 700 rehabilitiranih pacijenata, sa svim prisutnima.

Ovom su edukacijom Mirna i Mark postali službeni svjetski instruktori za Hocoma uređaje koji će svoja znanja moći primijeniti na konstantnom usavršavanju koncepta rada Poliklinike Glavić. 

Poliklinika Glavić još je jednom pokazala pažnju koju posvećuje znanju svojih fizioterapeuta, a sve to s jednim ciljem - zadovoljstva pacijenata i kvalitete rada!

U korak sa svjetskom medicinom, Poliklinika Glavić svakim danom pomiče granice nemogućeg te omogućuje svojim pacijentima brz oporavak i povratak samostalnijem životu.