NAZIV PROJEKTA

Robotikom do samostalnog hoda i smanjenja stope invalidnosti

NAZIV PRIJAVITELJA

Poliklinika za neurologiju, internu medicinu i oftalmologiju Glavić
 

KRATKI OPIS PROJEKTA

Projektom „Robotikom do samostalnog hoda i smanjenja stope invalidnosti“ unaprjeđuje se kvaliteta standardne neurorehabilitacije kroz uvođenje robotske neurorehabilitacije u rad Poliklinike što osigurava adekvatnu zdravstvena skrb za domaće i inozemne pacijente.

Do sada se neurorehabilitacija kod osoba s neurološkim poremećajima sastojala od provođenja specifičnih metoda rehabilitacije poput Bobatha ili PNF-a koje se provode od 40 do 60 minuta dnevno i u koje su uključene vježbe hoda u trajanju do maksimalno 15 minuta dnevno i eventualno
hidroterapija, što je nedovoljno za postizanje vrhunskih rezultata.

Glavni nedostatak standardne neurorehabilitacije je trajanje rehabilitacije, te nemogućnost vježbanja besprijekorno točne simulacije pokreta. Rješenje tog problema suvremena medicina pronašla je upravo u robotskoj neurorehabilitaciji.

Uvođenjem napredne tehnologije u liječenje osoba koje boluju od djelomične ili potpune disfunkcije donjih ekstremiteta postižu se izvanredni, lako mjerljivi, rezultati.

 

CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA

Cilj ovog projekta je da se nabavkom energetski učinkovitog robota i prateće opreme, edukacijom medicinskog osoblja te provođenjem aktivne promidžbe nove usluge poveća konkurentnost Poliklinike Glavić i hrvatske medicine na tržištu te uz zadržavanje postojećih i zapošljavanje novih djelatnika nastavi osiguravati pozicija lidera u neurorehabilitaciji u Hrvatskoj te postati vodeća zdravstvena ustanova za neurorehabilitaciju u regiji i šire.

 

UKUPNA NETO VRIJEDNOST PROJEKTA

3.459.848 kn

 

IZNOS BESPOVRATNIH SREDSTAVA IZ EU FONDOVA

1.723.802,00
 


RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:

Ožujak 2017. - svibanj 2018.

 

KONTAKT OSOBA ZA VIŠE INFORMACIJA:

Nikolina Kurtela, mag. comm. - Zamjenica ravnatelja Poliklinike Glavić

Email: nikolina.kurtela@poliklinika-glavic.hr

Kontakt broj: +385 20 435 565

 

Sadržaj ove internetske stranice isključiva je odgovornost Poliklinike za neurologiju, internu medicinu i oftalmologiju Glavić.

 

Više o europskim fondovima: www.strukturnifondovi.hr