HR
1. VAŠE DIJAGNOZE
2. ZONE TERAPIJE
3. VAŠI PODACI
Upit za oporavak
Pomogli smo napraviti 50 000 284 nemogućih koraka. Započnimo Vaš oporavak prvim korakom.
Koje su Vaše dijagnoze?
Upit za oporavak
Odaberite zone Vaše terapije.
Upit za oporavak
Unesite svoje osobne podatke

Povijest bolesti*

* podržani tip dokumenta Word, Excel, PDF, JPEG

Poremećaj i rehabilitacija ravnoteže

Ravnotežu možemo definirati kao sposobnost tijela da održava stalan položaj prilikom djelovanja vanjskih sila na nju koju ostvaruje pomoću različitih organa i receptora. Sustav za održavanje ravnoteže je jako kompleksan i u njemu sudjeluju mnogi specifični mehanizmi.
Važnost primjene neuromišićne elektrostimulacije kod neuroloških oštećenja

Osobe koje nakon različitih neuroloških oštećenja, a to je najčešće nakon pretrpljenih moždanih udara, traumatskih ozljeda mozga, ozljeda leđne moždine, tumora, oštećenja perifernih živaca i sl. kao posljedicu imaju plegiju ( potpunu kljenut živaca s potpunim gubitkom voljne funkcije jednog ili više ekstremiteta i nemogućnost izvođenja pokreta) ili parezu ( djelomičnu kljenut živaca sa slabošću izvođenja pokreta).
Važnost aktivnosti hranjenja u svakodnevnom životu

Dobro znano je da je hrana nešto bez čega ne možemo preživjeti, nešto što gradi naše tijelo te hrani naš mozak. Znamo da bez hrane ne možemo preživjeti duže od tjedan dana, te ako ne unosimo hranu s dovoljno nutritivne vrijednost da naš organizam slabi te da je podložan oboljenjima od raznih virusa, bakterija i bolesti.
Sindrom bolnog ramena kao posljedica moždanog udara

Kompleks ramena, sastavljen od klavikule, lopatice i nadlaktične kosti, zamršena je te savršeno dizajnirana kombinacija četiri zgloba. Rame je jedan od najpokretljivijih zglobova u ljudskom tijelu te aktivno sudjeluje u funkciji ruke koja je nezaobilazna za aktivnosti svakodnevnog života. Ukoliko dođe do narušenog odnosa unutar struktura ramenog obruča povratno imamo ispad funkcije koja je vidljiva u nemogućnosti obavljanja određenih zadataka. Nažalost, narušena funkcija ramenog zgloba je učestala kod osoba koje su preživjele moždani udar. Ne samo da pacijenti imaju ispad funkcije nego rame predstavlja i najčešći izvor boli za preživjele.
Neurorehabilitacija pacijenta s Guillain-Barréovim sindromom kao posljedica COVID-a 19 (poliradikuloneuritis)

Protekla godina u cijelosti je obavijena pandemijom koju je izazvala infekcija uzrokovana SARS-CoV-2 virusom. Od početnih izvješća koja su pristigla iz Kine COVID 19 je opisan kao infekcija koja najviše uzrokuje respiratorne komplikacije, no nedavna otkrića istaknula su sistemske učinke virusa, uključujući njegov potencijalni utjecaj na živčani sustav. Početna istraživanja vezana za COVID navode kako se oštećenja živčanog sustava događaju kod pacijenta koji su imali teži oblik navedene infekcije. Nadalje, nova saznanja nam govore drugačije te je iznimno važno i naglasiti kako su neurološke manifestacije zabilježene i kod bolesnika bez tipičnih simptoma COVID-a 19.
Robotska neurorehabilitacija kod pacijenata nakon moždanog udara

Moždani udar je prvi uzrok invalidnosti u Republici Hrvatskoj i drugi uzrok smrtnosti te jedan od glavnih uzroka demencije. Procjenjuje se da u Hrvatskoj godišnje više od 15.000 osoba dobije moždani udar. Oko 80.000 osoba živi s posljedicama moždanog udara. Broj osoba koje dožive moždani udar porast će čak za 34 % u idućih 15 do 20 godina. Ova promjena u demografskoj populaciji rezultirat će povećanim zahtjevima za zdravstvenim uslugama, jer moždani udar kod starijih ljudi često rezultira ozbiljnijim funkcionalnim deficitom.
Funkcionalna proprioceptivna stimulacija u neurorehabilitaciji pacijenata s traumatskom ozljedom mozga

Neurološka oštećenja nastala kao posljedica moždanog udara, ozljede kralježnične moždine, traumatske ozljede mozga, cerebralne paralize, multiple skleroze te ostala mogu značajno utjecati na mobilnost pacijenta, a mnogi pacijenti pogođeni ovim stanjima imaju i dugotrajno ili trajno oštećenje pokretljivosti. Osobe s ozljedom mozga, njihove obitelji i društvo u cjelini suočavaju se s dugotrajnijom onesposobljenosti i s brojnim zdravstvenim i socijalnim teškoćama.
Cerebralna paraliza i robotska neurorehabilitacija

Cerebralna paraliza je skupina poremećaja koja je opisana prije više stotina godina, no još uvijek nema jasnih stavova po pitanju iste. Brojni svjetski stručnjaci imaju različita mišljenja po pitanju nastanka cerebralne paralize kao i njene rehabilitacije. S obzirom na napretke medicine te neuroznanosti uvjereni smo kako će doći i do poboljšanja po pitanju smanjenja prevalencije cerebralne paralize kao i njene rehabilitacije.
Robotska neurorehabilitacija kod pacijenta s ozljedama kralježnice

Godinama, može se reći i stoljećima, ozljeda kralježnice bila je usko povezana s gubitkom života, ponekad odmah, a ponekad nakon određenog vremena nakon nastanka ozljede. Unatrag nekoliko desetaka godina, pristup liječenja te rehabilitacije pacijenata s ozljedom kralježnične moždine uvelike se promijenio.

Hocoma referentni centar
robotske rehabilitacije EMEA regije

Glavic regions

Prijavom na newsletter ostvarujete pravo na besplatne konzultacije kod našeg stručnog osoblja!

Prijavite se na naš Newsletter i pravovremeno saznajte sve informacije o novostima, novim uređajima, humanitarnim akcijama i brojim drugim događajima vezanim uz Polikliniku Glavić.

Molimo Vas da upišete vaš e-mail kako biste na njega dobivali sve potrebne informacije. Odjaviti se možete bilo kada.

Poliklinika Glavić otvara svoja vrata u Splitu - Splitska kuća zdravlja.

Naručite se na prvi pregled kod naših stručnjaka ili početak robotske neurorehabilitacije!