Snažna želja da s djetetom poslije dolaska na svijet bude sve u redu je uobičajeno očekivanje. Ali kada smo suočeni s nemogućnošću djeteta da živi ˝punim plućima˝ to naše važno očekivanje ostaje neostvareno. Tek onda postajemo bespomoćni.

Ovo je naša Iris, veliki borac, šestogodišnji anđeo predivnih očiju koja ima samo jednu želju. HODATI

Iris Lavica Zmajica, nadimak je koji je dobila nakon što nije odustala od borbe za svoj život. Ona je jedna hrabra djevojčica koja vodi bitku s Cerebralnom paralizom, bolesti koja ju je ograničavala u kretanju i kontroli mišića te zbog toga nije mogla hodati. Bolest koja je ostavila i mnoge posljedice na djevojčicu pa tako i postavila svakodnevne prepreke koje je Iris morala savladati. Samostalno se obući, čučnuti, sjesti - Iris je mogla samo zamišljati. Obična šetnja, izlazak u park za majku je predstavljalo veliki problem. No, nije gubila NADU.

Kada dijete boluje od Cerebralne paralize ono zahtijeva brigu o njemu 24 sata. Tako je hrabra mama Naida postala i njezine ruke i njezine noge. Oblači je, hrani, vježba s njome i sve ostale životne potrebe radi umjesto nje, svakodnevno. Međutim, ona se nije pomirila s činjenicom da njezinoj mezimici ne ispuni jedinu želju, a njezina snaga i volja da joj pruži djetinjstvo kakvo ona zaslužuje nadjačala je sve! Uzela je stvar u svoje ruke, osnovala akciju pod nazivom: Jedna šolja, jedan korak – jedan korak, jedan osmijeh! Ručno je izrađivala personalizirane poklone s ciljem da pokuša sakupiti novac za liječenje svoje kćeri. Kao i svaka majka, htjela je djetetu pružiti šansu za bolji život.

Mama Naida se s POVJERENJEM obratila Poliklinici Glavić.

Maleni borac Iris, prvi je put došla u Polikliniku Glavić prije tri mjeseca, u pratnji majke koja ju je gurala u kolicima. Tada Iris nije mogla samostalno hodati čak ni držeći se za ruku svoje mame. No, zahvaljujući njezinom upornom radu i trudu, Iris je već u prvom tjednu pokazivala vidljive pomake pomoću ROBOTIKE u Poliklinici Glavić. Dok je u šestom tjednu neurorehabilitacije Iris napravila svoje prve samostalne skromne korake. Tako je LOKOMAT vodeći svjetski robotski medicinski uređaj, Iris uvelike pomogao u njezinim svakodnevnim terapijama.

Kroz rehabilitaciju u Poliklinici Glavić koja se trenutno nalazi na dvije lokacije, u Dubrovniku i Zagrebu, Iris se paralelno pripremala za školske klupe koje je čekaju najesen. Zahvaljujući robotskim uređajima za rehabilitaciju ruke i radnoj terapiji Iris je naučila pisati i crtati.

Do kraja ciklusa koji je trajao 12 tjedana postala je puno stabilnija, čvršća u trupu, sigurnija. Ona sada već može samostalno hodati uz pomoć neurološkog štapa, ali i napraviti nekoliko samostalnih koraka!

USTRAJNA djevojčica Iris je uz pomoć robotskih uređaja ostvarila svoje prve samostalne KORAKE!

Iris je posebna djevojčica. Ona već sa svojih šest godina vodi veliku borbu! Nikada nije posustala, sve s ciljem kako bi jednog dana mogla samostalno koračati u svoj život. Njezine terapije traju 6 dana po 6-8 sati na više od 10 robotskih uređaja za rehabilitaciju cijelog tijela uz prateću konvencionalnu terapiju te radnu terapiju. Tako je Poliklinika Glavić postala njezin novi dom.

Upravo zahvaljujući stručnom znanju te sofisticiranim robotskim uređajima, Iris svakim danom napreduje te ostvaruje pomake koji joj omogućuju da provodi aktivnosti kao njezini vršnjaci.

Što je GLARTH METODA i koji je učinak ROBOTIKE tokom rehabilitacije ?

U GLARTH metodu utkano je stručno dugogodišnje znanje i iskustvo svih liječnika i fizioterapeuta Poliklinike Glavić, a koji imaju bogato znanje uz brojna dodatna usavršavanja na različitim tečajevima i seminarima, zatim robotika kao najinovativniji pristup u liječenju te iznimna želja i strast Poliklinike Glavić da zajedno sa svojim pacijentima pomiče granice mogućeg. Zašto robotika? Kada se, primjerice, radi samo klasična fizikalna terapija i ista se prekine, organizam se počne zapuštati i ekstremitet se vrati skoro na početak problema. Kod neurorehabilitacije uz pomoć robotike, zbog neuroplastičnosti mozga nema povratka unazad, već funkcije koje su se vratile takve i ostanu, jer se ne radi na periferiji, na ekstremitetu, već na mozgu. Osim Cerebralne paralize, robotska rehabilitacija može pomoći pacijentima s motoričkim oštećenjima nastalima nakon: moždanog udara, multiple skleroze, ozljede kralježničke moždine, operacija i operativnih zahvata, neoplazme središnjeg živčanog sustava, traumatske ozljede mozga, neuropatije, paraplegije, mišićne atrofije, hemiplegije, parkinsonove bolesti.

Zahvaljujući GLARTH metodi, Iris je sada poput svojih vršnjaka, toliko samostalna da se igra s drugom djecom, pliva, uživa u ljetu i u svom bezbrižnom djetinjstvu...

Iris sada uživa u svojoj SLOBODI.

-„Hodam, padam, ustajem, ali NE ODUSTAJEM!“

 

https://www.youtube.com/watch?v=_rW1jFauA_s&t=1s

 

Za više informacija posjetite našu web stranicu: www.polyclinic-glavic.com ili nas možete kontaktirati putem telefona +385 91 602 2336 i e-maila infozg@poliklinika-glavic.hr.