HR
1. VAŠE DIJAGNOZE
2. ZONE TERAPIJE
3. VAŠI PODACI
Upit za oporavak
Pomogli smo 50 000 284 nemogućih koraka. Započnimo Vaš oporavak prvim korakom.
Koje su Vaše dijagnoze?
Upit za oporavak
Odaberite zone Vaše terapije.
Upit za oporavak
Unesite svoje osobne podatke

Povijest bolesti*

* podržani tip dokumenta Word, Excel, PDF, JPEG

EU prava pacijenta
Zdravstveno osiguranje

Inicijativa Europske komisije o pravima pacijenata u inozemnoj zdravstvenoj skrbi. Većina pacijenata željenu zdravstvenu skrb pronalazi u svojoj matičnoj zemlji. Međutim, postoji situacija kada je u tom trenutku najbolja njega dostupna u inozemstvu. To se većinom događa u slučajevima visokospecijalizirane skrbi gdje se najbliža i najprikladnija medicinska ustanova može doista nalaziti u inozemstvu.

Postojeća pravila za korištenje inozemne zdravstvene zaštite i nadoknadu troškova nije uvijek lako razumjeti. Stoga je Europska komisija pripremila prijedlog zakonskog akta koji ima za cilj ilustrirati mogućnosti liječenja u drugim zemljama EU. Prijedlog također pojašnjava tko je odgovoran za kvalitetu i sigurnost skrbi u slučaju obavljanja zdravstvene zaštite u inozemstvu. Nadalje, tako se želi postići suradnja na različitim područjima – između mreža referentnih centara za specijaliziranu skrb.

Ovaj će prijedlog, s jedne strane, pomoći pacijentima da dobiju najbolju moguću zdravstvenu njegu, a s druge strane potaknuti države članice da budu u mogućnosti jamčiti dostupnost, kvalitetu i financijsku održivost zdravstvenih sustava, kao i da očuvaju dobrobit prvenstveno svojih građana.

Kako bi vam bilo lakše razumjeti mogućnosti liječenja u drugim zemljama EU, dolje niže nalaze se dokumenti Europske unije o pravima pacijenata:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=celex%3A32011L0024

https://www.europarl.europa.eu/RegData/docs_autres_institutions/commission_europeenne/com/2008/0415/COM_COM(2008)0415_EN.pdf

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=celex%3A52010DC0636

NAKNADA TROŠKOVA ZA GRAĐANE EU

Kako bi mogli ostvariti naknadu za liječenje od vašeg pružatelja zdravstvenih usluga morate ispunjavati određene zahtjeve na koje imate pravo prema Direktivi o prekograničnoj zdravstvenoj skrbi EU-a.


„Direktiva ruta” (prijašnji naziv Ruta iz članka 56) temelji se na tome da pojedinac ostvaruje svoja prava na dobivanje zdravstvenih usluga na otvorenom tržištu unutar EU-a, prema članku 56. Lisabonskog ugovora.


Cijelo liječenje plaćate unaprijed te zahtjev za naknadu možete podnijeti kod svog osiguravatelja kada se vratite.

Poliklinika Glavić dostaviti će vam u najbržem mogućem roku potrebnu dokumentaciju kao i račune potrebne za proces nadoknade, međutim, ne možemo jamčiti da će vaš osiguravatelj nadoknaditi bilo koji od troškova liječenja.


Uvijek se možete informirati o svojim mogućnostima za nadoknadu troškova prije ili tijekom boravka u Poliklinici jer su neke od osiguravajućih društava iz EU-a spremne razmotriti nadoknadu, pod određenim uvjetima.

Hocoma referentni centar
robotske rehabilitacije EMEA regije

Glavic regions

Prijavom na newsletter ostvarujete pravo na besplatne konzultacije kod našeg stručnog osoblja!

Prijavite se na naš Newsletter i pravovremeno saznajte sve informacije o novostima, novim uređajima, humanitarnim akcijama i brojim drugim događajima vezanim uz Polikliniku Glavić.

Molimo Vas da upišete vaš e-mail kako biste na njega dobivali sve potrebne informacije. Odjaviti se možete bilo kada.

Poliklinika Glavić otvara svoja vrata u Splitu - Splitska kuća zdravlja.

Naručite se na prvi pregled kod naših stručnjaka ili početak robotske neurorehabilitacije!